Серия специализирани ленти

Brother flexible-ID labels wrapped around video HDMI cables going into a monitor

Трайните Brother P-touch ламинирани етикети се предлагат в разнообразни цветове, размери и специални материали за различни приложения и включват:

  • Стандартни залепващи ленти
  • Силно залепващи ленти за неравни повърхности
  • Гъвкави идентификационни ленти за маркиране на кабели
  • Флуоресцентни ленти за предупредителни знаци
  • Защитна лента - оставя следа след отлепване

Разгледайте серията от специализирани ленти

Серия ламинирани ленти Brother

Изберете правилния етикет

Уверете се, че етикетите ви са видими и трайни, като изберете правилната касета с лента Brother TZe от богатата ни продуктова гама.

От флуоресцентни ленти за предупредителни знаци и важна информация, до силно залепващи етикети за неравни повърхности, които гарантират, че етикетът ви ще издържи теста на времето. Това видео представя гамата ни от надеждни, издръжливи етикети.

Купете ленти

Brother разработва технологията си за издръжливи ламинирани етикети още през 1988 г. – и оттогава безброй клиенти се доверяват на компанията за всички свои нужди във връзка с етикетирането. Тъй като текстът ви е защитен от прозрачен слой пластмаса, може да сте сигурни, че етикетите ви ще издържат теста на времето, независимо къде са поставени.

Научете повече по-долу и изтеглете брошурата с техническа информация относно етикетните ленти и извършените изпитвания.

Изтегли (PDF, 2.6MB)

За разлика от обикновените етикети, нашата технология за ламинирани етикети гарантира, че слой от суперпрозрачен ламинат защитава съдържанието на етикета. Резултатът е буквално неразрушим етикет, който може да издържи дори и най-суровите условия.

Реално сме сигурни в издръжливостта на етикетите ни, защото сме ги подложили на изпитания в екстремни условия и резултатите ни доказват, че ламинираните етикети Brother P-touch се представят по-добре от неламинирани етикети на конкурентите ни, оставяйки четливи и здраво залепени, за да сте уверени в наличието на професионално разработен етикет, създаден, за да издържи.

Тест за устойчивост на триене

Технологията за ламинирани етикети на Brother гарантира, че ламинираните етикети Brother P-touch могат да издържат дори на силно триене.

Триещо устройство с маса 1 кг бе използвано върху ламиниран етикет Brother P-touch и върху неламиниран етикет на конкурентен производител. След 50 повторни движения, символите на ламинирания етикет Brother P-touch останаха непокътнати, а ламинираното покритие бе само леко надраскано. Качеството на надписа на неламинирания етикет на конкурентния производител бе повлияно от процедурата.

Тест за устойчивост на температура

Независимо дали ще ги използвате при температури под нулата или когато е изключително горещо, етикетите ни ще издържат. Всъщност, резултатите показват, че ламинираните етикети Brother P-touch издържат на температури от -80°C до +150°C.

Ламинираните ни етикети бяха залепени върху плоскости от неръждаема стомана при стайна температура, а след това затопляни и охлаждани за определен период от време. След 72 часа при температура -80°C не се забелязваше видима промяна в лепящите свойства или цвета на етикета. След два часа при температура +150°C, въпреки лекото обезцветяване на лентата, текстът върху етикета бе непокътнат.
Тест за устойчивост срещу избледняване

Независимо от мястото, където се използват ламинирани етикети P-touch, те остават толкова ясни и четливи, колкото в деня на залепването им.  

Няколко ламинирани етикета Brother P-touch в различни цветове бяха залепени върху плоскости от неръждаема стомана и изложени на симулирано външно ултравиолетови лъчение с продължителност приблизително 12 месеца; в резултат от изпитването имаше промени в основния цвят на лентата (изпитанието спазва изискванията на JIS K7350-2/ISO 4892-2). Отпечатаният текст върху всички ленти остава непроменен и е напълно четлив. При червените, жълтите и флуоресцентните етикети обаче имаше известно избледняване на основния цвят. Другите цветове етикети Brother показаха много малка или никаква промяна.
Процедура за тест на реакции с химически вещества

Бяха проведени химични изпитания с ламинираните етикети Brother и неламинирани етикети на конкурентен производител.

Изпитанията бяха проведени на два етапа:
Етап 1 – Тест с потапяне в химичен разтвор
Етап 2 – Тест с абразивен контакт с химични вещества

Етикетите първо бяха залепени върху микроскопски стъкла и потопени в различни химикали в продължение на 2 часа. Не се забеляза промяна в качеството на принтирания текст, а етикетите останаха залепени за плоскостите.
Макар че някои етикети, потопени в определени химикали, показаха леко отделяне на ламинатния слой, абразивният контакт със същите химикали нямаше никакъв ефект. Така че дори и върху ламинираните ви етикети Brother P-touch да бъде разлят химикал, бързото му забърсване би трябвало да е достатъчно, за да се предотврати увреждане.  

След това ламинираните етикети Brother P-touch бяха залепени за няколко стъклени плоскости. Върху всеки етикет премина по 20 пъти тежест от 500 г., покрита с напоен с химикал плат. Качеството на текста върху ламинираните етикети Brother P-touch остана незасегнато, за разлика от това на неламинираните етикети на конкурентния производител.  

Тест за водоустойчивост

Ламинираните етикети Brother са изключително устойчиви на контакт или потапяне във вода за продължителни периоди от време.

Изпитванията бяха проведени на два етапа:

Етап 1 – Тест с потапяне във вода
Етап 2 – Тест с абразивен контакт с вода

Етикетите първо бяха залепени върху микроскопски стъкла и потопени във вода в продължение на 2 часа. Не се забеляза промяна с качеството на отпечатания текст, а етикетите останаха залепени за плоскостите.

При втория тест ламинираните етикети Brother P-touch бяха залепени за няколко стъклени плоскости. Върху всеки етикет премина по 20 пъти тежест от 500 г., покрита с напоен с вода плат. Качеството на текста върху ламинираните етикети Brother P-touch остана незасегнато.

Научете защо етикетирането е важна част от процеса на управление на различни обекти