1. Начало Brother
  2. Принтери

Намерете правилното устройство от нашата гама

Мъж в домашен офис с принтер Brother на заден план

Какво трябва да се има предвид при закупуването на принтер?

Първото нещо, за което трябва да помислите, е за какво ще използвате принтера. В зависимост от това, има редица функции, които трябва да потърсите, за да си гарантирате, че сте избрали правилното устройство.

Важни функции, за които да помислите при закупуването на принтер:

  • Технология на печат – лазерна или мастиленоструйна?
  • Резолюция на печат – имате ли нужда от висококачествени разпечатки?
  • Скорост на печат – колко бързо трябва да печатате?
  • Опции за мрежа и свързаност – от мрежова или безжична свързаност имате нужда?
  • Брой на тавите за хартия – имате ли голям обем печат?
  • Допълнителни функции, които да предлага устройството – трябва ли ви копиране и сканиране? 

Трима души в офис с принтер Brother на заден план

Кое устройство е подходящо за мен?

Искате да си купите печатащо устройство, но не сте сигурни дали то да е лазерно или мастиленоструйно? Нека да обясним основните разлики между двете:

Лазерните устройства са предназначени за висококачествен печат на текстови документи. Лазерната технология на печат осигурява бърза скорост и голям обем печат, така че това е идеалното устройство, ако печатате в големи количества.

Лазерните устройства работят с тонер касети, които издържат по-дълго от касетите с мастило – което ги прави популярен избор, заради ниските разходи за печат на страница и по-дългото ползване до подмяна на консуматива.

Мастиленоструйните устройства са по-подходящи за печат на висококачествени цветни изображения. Тези устройства печатат снимки с отлично качество и също така позволяват печат без поле, което ги прави идеални за отпечатване на големи графики. Мастиленоструйните устройства имат по-ниска консумация на енергия от лазерните и също така са популярни като по-евтина алтернатива.

Всички устройства - преглед

Жена стои до мултифункционален принтер Brother и държи документ

Принтер или мултифункционално устройство?

Може да избирате между самостоятелен принтер и мултифункционално устройство, което предлага някои допълнителни функции.

Самостоятелните принтери са по-малки по размер, така че ви спестяват място и са идеални, ако просто трябва да печатате документи.

Мултифункционалните устройства от друга страна, осигуряват удобство от комбинирането на няколко функции. 3-в-1 устройството ви позволява да печатате, сканирате и копирате от едно устройство, а при 4-в-1 е добавена и факс функция.

Освен допълнителното удобство, съчетаващо функциите на няколко устройства в едно, освобождавате ценно пространство във вашия дом или офис.

Brother предлага принтери и мултифункционални устройства както с лазерна, така и с мастиленоструйна технология, както и различни опции за свързване - така че може да изберете да печатате в рамките на зададено място или безжично отвсякъде.

Принтери Brother, подредени на лилав фон

Нуждаете се от помощ при намирането на правилното устройство?

Намерете перфектния принтер за вашия дом или малък офис от гамата мастиленоструйни и лазерни настолни принтери на Brother. Нашата брошура ще ви помогне да намерите най-подходящите принтери въз основа на вашите изисквания.

Изтеглете брошурата

Търсите правилните консумативи за вашия принтер?

Често задавани въпроси за устройствата

Наистина зависи от това за какво ще го използвате. За прости задачи като отпечатване на домашната работа на децата или бордната ви карта, тогава мастиленоструйното устройство би било идеалният избор. Ние също така препоръчваме мастиленоструйната технология, ако искате да отпечатвате висококачествени изображения или снимки.

За сканиране или копиране на документи, тогава може да искате да разгледате мастиленоструйно мултифункционално устройство със скенер и копир.

За печат на голям обем документи или държите на печат с висока скорост, може да разгледате лазерните принтери и мултифункционални устройства.

При Brother ще намерите широка гама от устройства за дома и малкия офис.

За дома

В офиса обемът на печат може да варира значително, поради множеството потребители. Лазерните мултифункционални устройства със скенер, копир и възможност за двустранен печат могат да бъдат особено подходящи на работни места, които печатат повече и се нуждаят от допълнителна функционалност.

За по-малки офиси или офиси с по-малък обем печат, мастиленоструйните устройства са идеална опция.

В Brother ще намерите широка гама от офис устройства.

За бизнеса

За един-два дни отпечатвате само няколко страници. В този случай ние препоръчваме мастиленоструйно устройство, тъй като те са идеални за малък обем черно-бял печат.

Разгледайте нашите мастиленоструйни устройства

В офиса, а понякога и у дома ви се налага да печатате повече.

За голям обем печат препоръчваме лазерен принтер или устройство. В Brother ще намерите устройства за всеки бюджет. 

Разгледайте нашите лазерни принтери и мултифункционални устройства

Безжичният принтер ви позволява да се свързвате с него от устройства като лаптопи, смартфони или таблети, без да е необходима кабелна връзка. Така, където и да се намирате вие може да изпращате документи за печат от всяко устройство, което е свързано към принтера.

Разгледайте Безжични принтери