1. Начало Brother
  2. Консумативи
  3. Срещу фалшификатите
Борба с фалшификатите

Какво представляват фалшивите консумативи?


Точно както във всеки отрасъл, където качеството има значение, мастилата и тонерите за печат също са цел на фалшификаторите. Тези зле изработени касети са произведени така, че да изглеждат като оригинала, и после се продават с името на оригиналната марка – което подвежда някои хора.

Борба с фалшификатите

Уверете се, че вашия консуматив е оригинален.

Най-добрият начин да се уверите, че ще получите качествените Brother продукти, от които се нуждаете, е да ги закупите от някой нашите оторизирани Brother партньори. Ако се притеснявате, че даден консуматив Brother може да е фалшив, първо проверете дали холографският стикер за сигурност присъства върху опаковката на касетата, или се свържете с нас. Ние сме тук, за да ви помогнем.

 

Къде се продават фалшиви консумативи?

Фалшивите консумативи най-често се продават онлайн. Често такива сайтове се появяват в интернет търсения за мастило и тонер, рекламират евтини продукти или промоции на Brother продукти. Те дори могат да използват името на марката Brother в техния уеб адрес.

 

Какви проблеми могат да създадат фалшивите консумативи?

Както може да се очаква, качеството на фалшивото мастило или тонер е изключително ниско. В действителност, тези консумативи често имат проблеми с изтичане в устройството, което може да го повреди необратимо. Също така фалшификатите могат да навредят и на околната среда. Производството е сложен процес, който включва вещества, които могат да бъдат вредни, ако не се третират внимателно. Докато Brother защитава планетата чрез нашата инициатива Brother Earth и отговаряйки индустриални стандарти, като Blue Angel, фалшификаторите са безскрупулни и напълно нерегулирани.

За да се уверите, че вашият консуматив е оригинален, следвайте тези прости стъпки

Проверете холограмния стикер за сигурност на опаковката на вашия тонер, мастилница или барабан, както е обяснено във видеото по-горе. След това отидете на www.brother.com/id и проверете дали холограмата съвпада с тази, показана на сайта. След това можете да въведете идентификацията от картонената кутия, за допълнително потвърждение на автентичността на консуматива.

 

Можете също да ползвате вашия мобилен телефон

1. Изтеглете приложение за сканиране на Data Matrix код(приложения за прочитане само на QR кодове може да не работят)

2. Отворете приложението, сканирайте Data Matrix кода и влезте на страницата за проверка

3. Идентификационния номер ще бъде проверен автоматично, и ще видите зелен маркер, ако консуматива е оригинален

4. За да се допълнителна справка, проверете дали холограмата съвпада с тази, показана на страницата за проверка

5. Ако приложението за сканиране на Data Matrix код не работи, моля въведете ръчно информацията в www.brother.com/id