1. Начало Brother
  2. Консумативи
  3. Brother борба с фалшификатите
Тонер касета Brother на производствена линия с мъж, застанал на заден план

Какво представляват фалшивите касети?

Фалшивите касети са копия или имитации на нашите мастилници и тонер касети, които се произвеждат и продават незаконно с търговската марка Brother. Те не само нарушават търговската марка на Brother и правата на интелектуална собственост, но също така не се придържат към строгите изисквания за здраве и безопасност, качество и опазване на околната среда, които имаме в Brother.

Къде се продават фалшиви касети?

Фалшификатите най-често се продават онлайн. Често тези сайтове се появяват в интернет търсения за мастило или тонер касета за принтер, реклама на евтини или намалени продукти на Brother и дори може да използват името на марката Brother в уеб адреса.

Фалшивите касети могат да се появят и на популярни аукциони и класифицирани сайтове за обяви.

Купете оригинални консумативи

Според (ISC) фалшивите продукти струват на индустрията над $3 милиарда долара годишно.

Източник: isc-inc.org 

Опасностите от използването на фалшиви мастила и тонер касети

  • Ненадеждни - те могат да бъдат ненадеждни, тъй като не се придържат към същите високи стандарти и не преминават същите строги тестове като оригиналните касети на Brother.
  • Опасни - фалшификатите има по-голяма вероятност да се счупят и да изтекат, потенциално да повредят устройството и да освободят вредни частици във въздуха.
  • Лошо качество - печатът е по-лош, тъй като касетите не са били експертно създадени и тествани от Brother за производство на най-висококачествен печат.
  • Незаконни - чрез закупуването на фалшификати, вие подкрепяте незаконните действия и организираната престъпност.
  • По-вероятно е да се озоват в депото за отпадъци - те обикновено печатат по-малко и не са толкова трайни, което означава, че могат да се окажат в депото преждевременно.

Когато качеството и надеждността са от значение

Как Brother защитава клиентите си от фалшиви консумативи?

Ние от Brother приемаме фалшифицирането много сериозно. За да защитим нашата марка и нашите клиенти, ние работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, включително Amazon, и се ангажираме да откриваме фалшификати както онлайн, така и на пазара. Цифрите по-долу показват действията, които сме предприели срещу фалшивите доставчици, за да защитим нашите клиенти.

Източник: Доклад за защита на марката Corsearch за Европа, септември 2018 г. - юли 2023 г.

Зелена икона на пазарска кошница

Обявите са докладвани

Ние сме докладвали 296 135 онлайн обяви за продукти при 8 621 търговци, 38 магазина и 23 територии за нарушаване на търговската марка/авторското право или подвеждаща информация, като например непосочване на съвместимост.

Зелена икона на уеб страница с бяла отметка в зелен кръг отпред

Обявите са премахнати или коригирани

Оправихме 223 639 продуктови обяви, като ги изведохме офлайн или коригирахме подвеждащата информация, показана в тях.

Зелена уеб икона на глобус със стрелка, сочеща през нея

Уебсайтовете са докладвани

Ние сме докладвали 375 уебсайта за измама, фишинг или незаконно съдържание. 117 от уебсайтовете се съобразиха и премахнаха продуктите от страниците си, а други премахнаха съдържанието в нарушение. 

Как да проверите дали вашите касети са оригинални

Много е лесно да проверите дали вашите касети са оригинални продукти Brother.

Просто потърсете холограмата на Brother, която е върху всяка оригинална опаковка на консумативите Brother и се уверете, че показва различни номера, когато се върти от едната страна на другата и нагоре и надолу.

Ако се съмнявате, че вашият продукт не е оригинален Brother, можете да проверите автентичността му, като посетите нашата уеб страница за удостоверяване и въведете уникалния идентификационен номер на касетата си, който се намира над холограмата.

 

Проверете дали касетата ви е оригинална

3 черни тонер касети Brother в един ред


Повече начини за разпознаване на фалшификатите

Фалшивите касети често могат да изглеждат като оригинални Brother продукти чрез подробно възпроизвеждане на опаковката, но има начини да се разпознаят фалшификатите. 

Освен проверка на холограмата, уверете се, че опаковката има защитен етикет и той не е манупулиран. Внимавайте за правописни грешки или опаковки с лошо качество, които не съответстват на логото и цветовете на Brother, бъдете предпазливи и при големи отстъпки, от високи до много ниски цени. Ако цената е твърде добра, за да е истина, вероятно има нещо нередно. 

Винаги купувайте оригинални продукти - Най-добрият начин да сте сигурни, че получавате продуктите на Brother, от които се нуждаете е да купувате от някой от нашите оторизирани търговски партньори на Brother или директно от нас.

Купете оригинални консумативи

Рециклиране с Brother

За всяка оригинална касета Brother, която купувате, предлагаме безплатна схема за рециклиране.

Просто изпратете безплатно използваните касети обратно при нас и ние ви гарантираме, че ще ги рециклираме или преработим в нови касети и нищо няма да отиде на сметището.

Brother обещание, което не е гарантирано, когато купувате фалшиви касети.

Рециклирайте безплатно

Лесни начини за управление на вашите мастила и тонер касети Brother

Касета с мастило Brother и тонер касета в опаковки на бюро

Brother консумативи

Потърсете всички консумативи за вашите продукти Brother. От оригинални мастилници и тонер касети до ленти и етикети за вашите етикетни принтери Brother.

Намерете консумативи

Ръка, която държи мобилен телефон с икони на екрана и принтер и лаптоп на бюро на заден план

Brother Mobile Connect

Печатвайте от всяко място, управлявайте напълно устройството си и консумативите с помощта на приложението Mobile Connect. Включете известията, за да получавате отстъпки.

Brother Mobile Connect