1. Начало Brother
  2. Програма за рециклиране

Рециклиране с Brother

Работим с вас за изграждане на по-добра околна среда.

 

 

 

Рециклирането с Brother е лесно и безплатно

 

Гледайте нашето видео, за да научите повече за това как да рециклирате с Brother. 

Благодарим ви, че ни помагате да се грижим за нашата планета. 

Имате нужда от нови консумативи?

Brother printer with paper exiting the machine

Рециклиране на принтери

Ние насърчаваме нашите клиенти да рециклират всички използвани принтери и батерии чрез местните програми за рециклиране.

Рециклирайте с Brother

Често задавани въпроси

Може да забележите, че на нашата листовка (съдържаща се в кутията с тонер) или на безплатния етикет за изтегляне, ние Ви предоставяме формуляр за митническа декларация. Това важи само за Великобритания, Швейцария и Норвегия. Ако имате някакви въпроси, моля свържете се с нас на recycle@brother.eu
За съжаление не приемаме използвани касети, които не са оригинални Brother касети. Препоръчваме ви да върнете тези касети на техния производител. Поради неизвестния състав на касетите на трети страни ние преработваме само оригинални консумативи Brother.
Разполагаме със собствени схеми за рециклиране, за да рециклираме и преработваме вашите празни касети Brother. Връщането им обратно в Brother означава, че ние ще сме сигурни, че вашите касети се третират отговорно и можем да гарантираме, че нищо не завършва на сметището.
В зависимост от вида на продукта за етикетиране, който имате, можете да изберете услугата, която е най-удобна за вас на нашата страница за рециклиране. 
Някои продукти можете да рециклирате у дома, а за други предлагаме безплатни решения за връщане, така че да можем да гарантираме, че касетите се третират отговорно и да гарантираме, че нищо не завършва на сметището. За повече информация проверете Рециклиране на TZe касети с ленти и Рециклиране на DK ролки за етикети.
Можете да използвате същия етикет за безплатно връщане, както за тонер касетите, който можете да изтеглите от нашия уебсайт. Просто поставете етикета на кутията (използвайте кутията и опаковката, в които е бил вашият барабан) и го изпратете в близкия пощенски клон.
Машините Brother се събират и рециклират в съответствие с европейското законодателство, Директивата за отпадъците от електрическо и електронно оборудване. Има няколко начина, по които можете да рециклирате старото си устройство - местните центрове за рециклиране, да го върнете на търговеца, от който сте го закупили и дори чрез схеми за събиране на отпадъци от домакинствата. За повече информация посетете https://www.brother.bg/recycling/printer-recycling
Вашата касета ще се върне към едно от нашите акредитирани европейски заводи за рециклиране (разположени в Северен Уелс и Словакия), където ще бъде рециклирана или използвана за повторно производство на нови продукти. Всичко, което не може да бъде преработено, се рециклира, допринасяйки за устойчива кръгова икономика. Дълготрайните компоненти от върнатата касета се възстановяват и използват за производство на нови касети, за да се запазят ресурсите, да се намали въздействието върху околната среда и отделянето на CO2.
Ние сме най-дългогодишният търговски партньор на Cool Earth, подкрепяйки ги от 2009 г. насам. Като част от партньорството ни ние подкрепяме техния проект за тропическите гори на Амазонка. Посетете нашия профил на coolearth.org, за да видите как с помощта на рециклирането на вашите тонер касети и мастилници ние спонсорираме защитата на перуанската дъждовна гора. Cool Earth осигурява денонощна защита на тропическите гори на общността на Ашанинка, за да държи незаконните дървосекачи в залива, което им позволява отговорно да събират продукти като ядки, кафе и какао.
Не, бележка за прехвърляне на отпадъци е приложима само за индивидуални превози над 20kg.