1. Начало Brother
 2. Програма за рециклиране
 3. Рециклиране на консумативи за лазерни устройства
Man and the child doing recycling

Чрез рециклиране помагате за опазването на околната среда.

Уверяваме ви, че се грижим за околната среда, като рециклираме и използваме повторно отработените консумативи. По този начин допринасяме за така наречената кръгова икономика и намаляваме негативното въздействие върху околната среда.

Brother На ваша страна лого

Писмо, потвърждаващо възможността за безплатно изпращане на пакет с използвани тонер касети

Рециклиране на един използван тонер за печат

До 4 тонера

Безплатно връщане

 1. Отпечатайте безплатния пощенски етикет от връзката по-долу.
 2. Опаковайте внимателно празните тонери в оригиналните им кашони. Можете да върнете до 4 тонера наведнъж.
 3. Залепете етикетите върху кашоните.
 4. Занесете ги в местния пощенски клон и ги върнете безплатно.

Изтеглете етикети

Рециклирайте Изпразнете използван тонер

Между 4 и 12 тонера

Безплатно връщане

 1. Поръчайте кашон за рециклиране с безплатен пощенски етикет от връзката по-долу.
 2. Внимателно опаковайте вашите касети в кашона.
 3. Занесете кашона в местния пощенски клон.

 

Поръчай кашони

Често задавани въпроси

 • Ние знаем точния състав на нашите касети, така че може да ги преработим или рециклираме напълно
 • Повторното производство на тонер касети спестява 33% CO2 в сравнение със закупуването на нова касета.
 • Ние даряваме на Cool Earth чрез нашата програма за рециклиране на тонер касети.
 • Нашите европейски заводи за рециклиране и препроизводство (където отиват всички върнати касети) са въглеродно неутрални с нулеви отпадъци за депониране.

Ние приемаме само оригинални касети Brother чрез нашата програма за връщане, защото знаем точния състав на нашите собствени касети и можем да ги преработим или рециклираме до пълния им потенциал. Въпреки това, ако получим касети на други производители, ние ще ги рециклираме отговорно и няма да изпратим нищо на сметището.
Моля, опаковайте вашите артикули сигурно и преди да ги поставите в кутията, използвайте торбичката с фолио и прикрепете към касетите пластмасовия капак от жълт/оранжев цвят, за да ги предпазите от повреди по време на транспортирането.
Да, ние имаме 3 различни услуги в зависимост от това колко тонер касети имате. Просто изберете този, който е най-удобен за вас. Дори и малкият принос помага за опазване на околната среда от ненужни отпадъци. Независимо дали сте малък, среден или голям потребител, Brother има правилната услуга за рециклиране за вас: Върнете по пощата до четири единични кутии или поръчайте кутия с капацитет от 4 до 12 касети.
Моля, изпратете ни имейл на recycle@brother.eu с подробности за поръчката и ние ще се радваме да ви помогнем.
Вашата национална пощенска служба и Spring Global Mail / PostNL имат споразумение да приемат и доставят тонер касети с помощта на IBRS (International Business Reply Service). Те трябва да приемат празната тонер касета, ако имате проблеми с това, моля, свържете се с recycle@brother.eu

Просто използвайте една от нашите услуги за рециклиране, за да върнете вашите тонер касети Brother. Имаме 3 опции в зависимост от това колко касети имате: 

 1. Ако имате 1-2 касети, просто използвайте безплатния етикет във вашата кутия или го изтеглете онлайн. Залепете го към съществуващата кутия и я пуснете в пощата.
 2. Поръчайте безплатна кутия с помощта на нашата опция "4-12" и просто пуснете по пощата, когато я напълните
 3. Поръчайте кутия с помощта на нашата опция "повече от 12" и след като я напълните, използвайте същата страница, за да поискате безплатна куриерска услуга за взимане на вашите кутии.

Касетите с тонер, пристигащи обратно в Brother, ще бъдат преработени и всичко, което не можем да използваме директно, ще бъде рециклирано, допринасяйки за устойчива кръгова икономика.

 • Нашите процеси със затворен цикъл означават, че 100% от касетите на Brother, които ни изпращате, се преработват или рециклират.
 • Когато ни върнете тонер касета, тя преминава през процес на повторно производство на 150 етапа, за да се гарантира, че всяка повторно произведена касета е със същото качество като новата. Това е изключително иновативен процес, който означава, че можем да преработим 86% от тонер касетите.
 • Взимаме използвана касета, разглобяваме я, заменяме износените части, почистваме я и сглобяваме отново - след това я изпращаме обратно на нашите клиенти, толкова добра, колкото и нова.
 • Всичко, което не можем да преработим – поради повреда или износване – е 100% рециклирано.
Не, бележка за прехвърляне на отпадъци е приложима само за индивидуални превози над 20kg.
Клиенти от цяла Европа рециклират празните си касети Brother. В Европа има два завода за рециклиране: Една в Северен Уелс и една в Словакия. Ние използваме централизирана система, базирана в Холандия и паневропейска пощенска мрежа. Това означава, че всички тонер касети пристигат в консолидирани пратки, а не в отделни, което значително намалява транспортните емисии.