1. Начало Brother
  2. За Brother
  3. Околна среда и устойчивост
  4. Рециклиране на тонер касети

Историята на нашето рециклиране досега:

Рециклирайте тонери безплатно

Костенурка, плуваща в синьо море, заобиколена от риби и корали

Устойчивостта има значение

Разбираме, че устойчивостта има значение. Ето защо свеждането до минимум на нашето въздействие върху планетата винаги е било основна част от това, което правим. 

От разработването на дълготрайни, ефективни и издръжливи продукти до етично повторно използване или рециклиране на 100% от нашите тонер касети - с нулеви отпадъци за депониране. Заедно с нашите партньори, доставчици и клиенти ние продължаваме да се стремим към по-устойчиво и въглеродно неутрално бъдеще.

Историята на нашето рециклиране:

Нашият процес на рециклиране:

Примка на лилав фон с надпис 20% рециклиран, нулеви отпадъци, 80% повторно използвани и 100% производителност с тонер касета Brother

Затвореният контур

Brother работи с кръгова икономика за събиране на тонер касети в продължение на няколко години. Процесът на рециклиране със затворен цикъл означава, че събираме всякакви касети с тонер и ги използваме повторно или рециклираме, за да направим нови, без да депонираме отпадъци.

Нашите касети преминават през пълен кръг процес. Тъй като пластмасата, която използваме, не съдържа УОЗ (устойчиви органични замърсители), можем да я използваме отново и отново и отново. 

Този подход ни позволява да препроизвеждаме или рециклираме 100% от всички върнати тонер касети.

5 изображения на кутии, механично рамо, зъбно колело, клипборд и ръка в цикъл с номер от едно до пет

Нашият производствен процес

Всички тонери се връщат при нас, напълно безплатно за клиента. След като бъдат върнати, всички касети се използват повторно или се рециклират, като се използва следният процес:

1. Касетата се връща: Ние получаваме всички върнати тонер касети в някое от нашите европейски фабрики за рециклиране.

2. Повторно производство или рециклиране: Ако касетата може да се използва повторно, ние следваме стъпки 3-5. Ако не, тя се рециклира, за да се направят други продукти.

3. Почистени и подменени: Касетата се почиства и всички износени части се подменят. Добавя се нов тонер.

4. Контрол на качеството: Касетата се проверява, за да се уверим, че отговаря на нашия стандарт "добър като нов".

5. Опакован и готов: Касети, готови за продажба в цяла Европа.

Слънчеви панели на покрив на фабрика и две вятърни турбини на заден план, слънчево небе

Зелена енергия, по-здравословна планета

Разполагаме със собствени специализирани фабрики за рециклиране във Великобритания и Словакия, за да можем да поемем пълен контрол върху процеса на преработване и рециклиране на тонер касети. Всеки път, когато използваме касета за печат в една от нашите фабрики, това спестява 36% CO2 в сравнение с създаването на нова.

И двете фабрики са получили неутрален по отношение на въглеродните емисии статут и работят със 100% зелена електроенергия. В двата обекта са заети около 300 "зелени служители", като основната ни цел е непрекъснато да подобряваме подхода ни към рециклирането и да го направим възможно най-енергийно ефективен и екологично съобразен.

Двама души държат кутии, тонер касета в средата

Рециклиране заедно

 

Рециклирането с Brother е лесно и напълно безплатно. Всяка тонер касета, която връщате, се използва повторно или рециклира в нов продукт гарантирайки, че нищо не се депонира. 

Заедно с вашата постоянна подкрепа можем да продължим да произвеждаме устойчиви продукти, като същевременно защитаваме и минимизираме въздействието върху нашата планета.

 

Рециклирайте вашите Brother консумативи

Серия от вятърни турбини на зелен хълм със синьо небе и облаци

65% по-малко емисии до 2030 г

Считаме, че устойчивостта е нещо повече от рециклиране и отговорно функциониране; това е възможност да подкрепим общностите, от които сме част, и да имаме положително въздействие върху света.

 

Околна среда и устойчивост

Думи Cool Earth в бяло с два червени папагала и тропически гори на заден план

Как помогнаха клиентите на Brother

Ние подпомагаме Cool Earth чрез нашата програма за рециклиране от 2009 г. насам, подкрепяйки някои от най-застрашените местообитания по света. Ето някои от последните проекти, които ни помогнаха да подкрепим.

 

Открийте нашите инициативи с Cool Earth