1. Начало Brother
  2. За Brother
  3. Околна среда и устойчивост
  4. Рециклиране на тонер касети

Устойчивостта има значение за нас:

Ние разбираме, че устойчивостта има значение, поради което минимизирането на нашето въздействие върху планетата винаги е било основна част от това, което правим и затова имаме глобален екип, който с ваша помощ прави това възможно. От разработването на дълготрайни и издръжливи продукти до преработването или рециклиране на 100% от касетите на Brother, които изпращате обратно към нас, нашият „Зелен екип“ ни помага да бъдем по-устойчиви в продължение на почти две десетилетия. 

Но ние искаме да имаме още по-голямо въздействие, и ако вие сте на наша страна, ще можем. Нашето обещание към вас е просто. Изпратете ни вашите използвани касети и ние ще се погрижим 100% от тях да бъдат повторно обработени или рециклирани, с най-високо качество. По този начин заедно можем да продължим да се стремим към по-устойчиво, въглеродно неутрално бъдеще. 

Благодарим ви, че сте на наша страна. 

Историята на нашето рециклиране досега:


Лилаво изображение за рециклиране с три стрелки с 40 000 000, изписано отдолу

Повторно произведени или рециклирани касети

Всяка година преработваме или рециклираме 3 милиона тонер касети – достатъчно, за да напълним 4 басейна с олимпийски размери.

Лилаво изображение с надпис CO2 в кръг със стрелки, сочещи дърво

Въглеродно неутрални процеси

Чрез преработването на 86% от нашите касети ние спестяваме около 5300 тона CO2 всяка година, което се равнява на премахването на 1150 автомобила от пътя.

Бял надпис 0% върху лилав кош за отпадъци

Нулеви отпадъци за депониране

Нашите европейски съоръжения за рециклиране са акредитирани за нулеви отпадъци за депониране от 2013 г. насам, гарантирайки, че всяка година 1500 тона материали няма да се озоват в депо за отпадъци.

Рециклирайте тонери безплатно

Нашата история на повторно производство:

18 години рециклиране

Ние събираме използвани тонер касети от почти 20 години, което ни прави схемата ни за преработка една от най-старите в Европа, и тя се разраства постоянно всяка година.

От откриването на първото ни специализирано съоръжение за преработка през 2008 г. до акредитирането на нашите европейски съоръжения за преработка през 2021 г., това е пътуване, с което сме невероятно горди.

Ето и нашата историята до момента.

Нашият процес на повторно производство:

Примка на лилав фон с надпис 18% рециклиран, нулеви отпадъци, 86% повторно използвани и 100% производителност с тонер касета Brother

Затвореният контур

Brother осъществява Кръгова икономика чрез събиране на тонер касети от няколко години. Нашият затворен цикъл означава, че ние събираме всички отпадъчни тонер касети и ги преработваме или рециклираме, за да направим нови, без нищо да отива в депо за отпадъци.

Нашите касети преминават през напълно кръгов процес и нашите пластмаси не съдържат никакви опасни добавки, което означава, че можем да ги преработваме отново и отново.

Този подход ни позволява да преработим или рециклираме 100% от всички върнати тонер касети Brother.

Водещ на пазара процес на преработка

Когато ни върнете тонер касета, тя преминава през процес на повторно производство на 150 етапа, за да се гарантира, че всяка повторно произведена касета е със същото качество като новата. Всичко, което не можем да преработим – поради повреда или износване – е 100% рециклирано.

Това е изключително иновативен процес, което означава, че можем да преработим 86% от тонер касетите, които клиентите на Brother се връщат при нас. Това означава, че можем да вземем използвана тонер касета. Разглобяваме я. Сменяме износените части. Почистваме я. Сглобяваме я отново. И я изпращаме обратно на нашите клиенти, с качеството на чисто нова касета.

И този процес може да се случи отново и отново, като ви дава продукти с най-високо качество, с възможно най-малко въздействие върху нашата планета.

Снимка от въздуха на сгради на фабриката ни за рециклиране

Стремеж за опазване на планетата ни.

Разполагаме със собствени специализирани фабрики за рециклиране на тонери Brother във Великобритания и Словакия, изградени така, че да можем да поемем пълен контрол върху преработването и рециклирането на тонер касети, изпратени обратно до нас от клиенти от цяла Европа.

И двете фабрики са въглеродно неутрални и работят на зелена енергия, произведена от слънчеви панели и системи за отопление на наземни източници - подвиг, върху който нашият екип е работил изключително усилено, за да постигне. И искаме да отидем още по-далеч.

Ето защо нашият „Зелен екип“ в цяла Европа работи неуморно, за да подобри непрекъснато нашия подход към преработването, като гарантира, че то е възможно най-енергийно ефективно и екологично.

Двама души държат кутии, тонер касета в средата

Да го направим заедно

 

Рециклирането с Brother е лесно и напълно безплатно. Всичко, което трябва да направите, е да ни изпратите празните си касети обратно чрез един от нашите методи за връщане и ние ще свършим останалото. В момента преработваме около 3 милиона касети годишно, но искаме да направим повече.

Заедно с вашата постоянна подкрепа, можем да продължим да произвеждаме устойчиви продукти, като същевременно защитаваме и минимизираме въздействието върху нашата планета.

Рециклирайте вашите Brother консумативи

Серия от вятърни турбини на зелен хълм със синьо небе и облаци

65% по-малко емисии до 2030 г

Считаме, че устойчивостта е нещо повече от рециклиране и отговорно функциониране; това е възможност да подкрепим общностите, от които сме част, и да имаме положително въздействие върху света.

 

Околна среда и устойчивост

Думи Cool Earth в бяло с два червени папагала и тропически гори на заден план

Как помогнаха клиентите на Brother

Ние подпомагаме Cool Earth чрез нашата програма за рециклиране от 2009 г. насам, подкрепяйки някои от най-застрашените местообитания по света. Ето някои от последните проекти, които ни помогнаха да подкрепим.

 

Открийте нашите инициативи с Cool Earth