1. Начало Brother
  2. Етикетни принтери
  3. Преносими етикетни принтери за електротехници

Топ шест причини за етикетиране:

Идентификация

Надлежно и прегледно етикетиране на работното ви място. Използвайте етикетен принтер Brother P-touch, за да създавате етикети за: кабели и кабелни системи, табла с предпазители, сървърни помещения, контакти, разпределителни табла и потребителски уреди.

Идеален и за: предупредителни знаци и знаци за опасност, тролейни шинопроводи, кабелни канални системи и проводници.
Може да създавате и етикети с данни за контакт (включително лого на компания при принтери PT-E550WVP), за да си осигурите бъдеща заетост.

Свързаност

Опростете кабелната инсталация, като поставите траен етикет Brother във всеки край на кабелите. Това гарантира, че връзките са правилно изпълнени и свежда до минимум времето, необходимо за диагностика и идентифициране на евентуални проблеми.

Използвайки оригинални консумативи Brother с вашия етикетен принтер P-touch, може да сте сигурни, че създадените от вас етикети, ще останат четливи и непокътнати години наред.

Съвместимост

Спазване на стандарти и законови изисквания

Brother P-touch PT-E550WVP в комбинацията с мобилното приложение Cable Label Tool за Apple и Android устройства позволява създаването на етикети, които отговарят на много от законовите изисквания за идентификация в областта на електротехниката.

Нашите силно-залепващи ленти с голяма здравина отговарят на стандартите UL-969 на Underwriters Laboratories, а термосвиваемите кабелни марки отговарят на стандартите UL-224.

Поддръжка

Улеснявате следващи посещения за поддръжка или тестове, благодарение на ясно етикетирани контакти, табла, кабели, проводници и машинни елементи.

Предупреждения

Изключително важно е да се идентифицират опасности и да се използва подходящо обозначаване. P-touch PT-E550WVP с голямата си ширина на лентата (24 мм) създава лесен за четене текст, а използването на жълта или червена лента повишава видимостта на знаците.

Публична безопасност

Отпечатвате предупредителни знаци с голяма видимост според изискванията, когато и където е необходимо. Флуоресцентните жълти и зелени етикети Brother могат да се използват за предупреждение за потенциална опасност, като се печатат и залепят веднага на съответното място.

Продуктова гама етикетни принтери P-touch

Видео, представящо гамата от портативни етикетни принтери 

Видеото ни за етикетни принтери представя някои от характеристиките и предимствата на различните модели.

За по-подробна информация относно това как да създавате етикети с модела PT-E550WVP, имаме поредица от видео материали, които описват всяка функционалност стъпка по стъпка.

Видео инструкции

Етикети, които отговарят на високите изисквания

Brother разработва технологията си за издръжливи ламинирани етикети още през 1988 г. – и оттогава безброй клиенти се доверяват на компанията за всички свои нужди във връзка с етикирането. Тъй като текстът ви е защитен от прозрачен слой пластмаса, може да сте сигурни, че етикетите ви ще издържат теста на времето, независимо къде са поставени.
Научете повече по-долу и изтеглете брошурата с техническа информация относно етикетните ленти и извършените изпитвания. 

Изтегляне (PDF, 2.6MB)

За разлика от обикновените етикети, нашата технология за ламинирани етикети гарантира, че слой от суперпрозрачен ламинат защитава съдържанието на етикета. Резултатът е буквално неразрушим етикет, който може да издържи дори и най-суровите условия.

Реално сме сигурни в издръжливостта на етикетите ни, защото сме ги подложили на изпитания в екстремни условия и резултатите ни доказват, че ламинираните етикети Brother P-touch се представят по-добре от неламинирани етикети на конкурентите ни, оставяйки четливи и здраво залепени, за да сте уверени в наличието на професионално разработен етикет, създаден, за да издържи.

Тест за устойчивост на триене

Технологията за ламинирани етикети на Brother гарантира, че ламинираните етикети Brother P-touch могат да издържат дори на силно триене.

Триещо устройство с маса 1 кг бе използвано върху ламиниран етикет Brother P-touch и върху неламиниран етикет на конкурентен производител. След 50 повторни движения, символите на ламинирания етикет Brother P-touch останаха непокътнати, а ламинираното покритие бе само леко надраскано. Качеството на надписа на неламинирания етикет на конкурентния производител бе повлияно от процедурата. 
Тест за устойчивост на температура

Независимо дали ще ги използвате при температури под нулата или когато е изключително горещо, етикетите ни ще издържат. Всъщност, резултатите показват, че ламинираните етикети Brother P-touch издържат на температури от -80°C до +150°C.

Ламинираните ни етикети бяха залепени върху плоскости от неръждаема стомана при стайна температура, а след това затопляни и охлаждани за определен период от време. След 72 часа при температура -80°C не се забелязваше видима промяна в лепящите свойства или цвета на етикета. След два часа при температура +150°C, въпреки лекото обезцветяване на лентата, текстът върху етикета бе непокътнат.

Тест за устойчивост срещу избледняване

Независимо от мястото, където се използват ламинирани етикети P-touch, те остават толкова ясни и четливи, колкото в деня на залепването им.  

Няколко ламинирани етикета Brother P-touch в различни цветове бяха залепени върху плоскости от неръждаема стомана и изложени на симулирано външно ултравиолетиво лъчение с продължителност приблизително 12 месеца; в резултат от изпитването имаше промени в основния цвят на лентата (изпитанието спазва изискванията на JIS K7350-2/ISO 4892-2). Отпечатаният текст върху всички ленти остава непроменен и е напълно четлив. При червените, жълтите и флуоресцентните етикети обаче имаше известно избледняване на основния цвят. Другите цветове етикети Brother показаха много малка или никаква промяна.  
Процедура за тест на реакции с химически вещества

Бяха проведени химични изпитания с ламинираните етикети Brother и неламинирани етикети на конкурентен производител.

Изпитанията бяха проведени на два етапа:

Етап 1 – Тест с потапяне в химичен разтвор
Етап 2 – Тест с абразивен контакт с химични вещества

Етикетите първо бяха залепени върху микроскопски стъкла и потопени в различни химикали в продължение на 2 часа. Не се забеляза промяна в качеството на отпечатания текст, а етикетите останаха залепени за плоскостите.
Макар че някои етикети, потопени в определени химикали, показаха леко отделяне на ламинатния слой, абразивният контакт със същите химикали нямаше никакъв ефект. Така че дори и върху ламинираните ви етикети Brother P-touch да бъде разлят химикал, бързото му забърсване би трябвало да е достатъчно, за да се предотврати увреждане.  

След това ламинираните етикети Brother P-touch бяха залепени за няколко стъклени плоскости. Върху всеки етикет премина по 20 пъти тежест от 500 г., покрита с напоен с химикал плат. Качеството на текста върху ламинираните етикети Brother P-touch остана незасегнато, за разлика от това на неламинираните етикети на конкурентния производител.  
Тест за водоустойчивост

Ламинираните етикети Brother са изключително устойчиви на контакт или потапяне във вода за продължителни периоди от време.

Изпитванията бяха проведени на два етапа:
Етап 1 – Тест с потапяне във вода
Етап 2 – Тест с абразивен контакт с вода

Етикетите първо бяха залепени върху микроскопски стъкла и потопени във вода в продължение на 2 часа. Не се забеляза промяна с качеството на принтирания текст, а етикетите останаха залепени за плоскостите.

При втория тест ламинираните етикети Brother P-touch бяха залепени за няколко стъклени плоскости. Върху всеки етикет премина по 20 пъти тежест от 500 г., покрита с напоен с вода плат. Качеството на текста върху ламинираните етикети Brother P-touch остана незасегнато.