1. Начало Brother
  2. Етикетни принтери
  3. Network infrastructure identification

Топ 6 причини за етикетиране

Идентификация

Възможността за ясно идентифициране на отделните кабели и части от мрежово оборудване е ключът към гладкото инсталиране и функциониране на центровете за данни. Използвайте принтерите за етикети Brother P-touch, за да създадете трайни етикети за различни приложения.

Превенция на грешки

Етикетирането на двата края на медните и оптични кабели значително подпомага диагностицирането и определянето на проблеми с връзката. И идентификационните етикети, прикрепени към мрежовия хардуер, гарантират, че грешките се откриват бързо.

Лесна поддръжка

Поддръжката и тестването се улесняват благодарение на ясно обозначените мрежови кабели и хардуер. 

Ефикасност 

Ясно означените кабели и мрежово оборудване позволяват бързо разполагане и ефективна работа на целия ви хардуер.

Покриване на сертификати

Уверете се, че правилните кабели или мрежови портове са тествани при използване на инструменти за мрежова сертификация, като тестери за съответствие с изискванията на Fluke Networks Versiv. Ясно означените кабели показват, че тестването е извършено правилно, което помага за по-бързото приключване  и тестване на новите мрежови инсталации.

Бърза инсталация

Избегнете скъпи и губещи време грешки по време на инсталирането на мрежови системи. Бързото и точно определяне на правилния кабел или хардуер чрез идентификационни етикети ускорява процеса на инсталиране, като спестява време и намалява разходите.

Етикетни принтери за мрежови оператори

По-бързи етикети. По-умни етикети. Приложения за надписване на кабели и машини

iLinkLabel-app

Brother iLink&Label

Свържете Вашия Fluke Networks Linkware проект, изберете и изтеглете идентификационният етикет за кабела, който Ви трябва и го отпечатайте на Вашия PT-E550W етикетен принтер. Приложението Brother iLink&Label Ви пести време, елиминира печатните грешки и прави надписването на кабели коректно всеки път.

Научете повече

Cable-label-tool-app

Brother Mobile Cable Label Tool

Създавайте етикети за контакти, кабели и мрежово оборудване директно от смартфона си и ги отпечатвайте безжично с PT-E550W или PT-P750TDI. В безплатното приложение ще намерите шаблони на основните типове етикети, което прави работата Ви по-лесна и бърза.

Научете повече

Издържливите етикети на принтерите P-touch

Brother P-touch labels - Tested to the Extreme

Brother създава технологията на ламинираните етикети през 1988 г. и продължава да я развива и доусъвършенства и досега. Отпечатаният текст е предпазен от външни условия с прозрачен ламиниран слой, даващ гаранция, че Вашите етикети ще издържан теста на времето и неблагоприятната среда за дълги години напред.
Нашите ленти са разработени от едни от най-големите специалисти в този бранш, ползвайки най-качествени лепила и материали, с мисъл за спецификите при надписването на кабелни инсталации като обвиване около повърхността на кабела или залепване към груби повърхности.
Вижте повече за трайността на ламинираните ни етикети по-долу или вижте каталога на етикетите за специфична употреба.

 

Изтеглете брошура за етикетите (PDF, 2.6MB)

Вижте специализираните етикети

За разлика от обикновените етикети, нашата уникална технология за ламинирани ленти гарантира, че слоят от напълно прозрачен полиетиленов ламинат защитава вашия текст. Резултатът е един фактически неразрушим етикет, който може да издържи дори в най-тежки условия.

Ние сме убедени в устойчивостта на нашите етикети, защото сме ги изпробвали до краен предел срещу ефектите от търкане, температура, химикали и слънце. Резултатите доказаха, че ламинираните етикети Brother P-touch надминават по показатели конкурентните етикети, оставайки четливи и залепени, за да можете да бъдете уверени в един професионален качествен етикет, направен да издържи.

Тест за абразивоустойчивост

Патентованата технология за ламиниране на ленти на Brother осигурява издръжливостта на ламинираните етикети Brother P-touch дори при натоварено триене.
Процедура на теста за изтъркване
Еднокилограмов уред със шкурка преминава по ламинирани етикети Brother P-touch и неламинирани конкурентни етикети. След 50 цикъла символите на ламинирания етикет  Brother P-touch са напълно незасегнати, а ламинацията е само леко надраскана. Качеството на неламинираната лента на конкурентна марка е засегнато.

Процедура на температурния тест

Дали ще ползвате нашите етикети при студ или в изключително топла среда, те са проектирани да устоят. В действителност, резултатите показват, че ламинираните етикети Brother P-touch могат да издържат на температури от -80°C до +150°C.

Ламинирани етикети Brother P-touch, леко надраскани със шкурка, бяха залепени на плочки от неръждаема стомана и след това бяха загрявани и охлаждани. След 240 часа при -80°C не бе забелязани никакви промяни в лепилото или цвета. След 240 часа при +150°C, въпреки лекото обезцветяване, текстът на етикета остана напълно незасегнат.
Процедура на теста за избледняване

Където и да ползвате ламинираните етикети P-touch, те са проектирани да останат така ясни и четливи, както в деня на поставянето им.

Няколко ламинирани етикети Brother P-touch с различни цветове бяха поставени на плочки от неръждаема стомана и изложени на симулация на външна UV радиация при приблизителен период от 12 месеца и след това бяха проверени за видими промени (тест, съвместим с JIS K7350-2/ISO 4892-2). Цветът на текста остана непроменен и всички символи бяха перфектно четливи. Червената, жълтата и флуоресцентната лента показаха леки промени в оцветяването на основата, но при всички останали цветове на Brother ленти се установи съвсем малка или никаква промяна.

Процедура на теста за химическа устойчивост

Химическите тестове се проведоха върху ламинирани етикети на Brother и неламинирани етикети на конкурентна марка

Тестовете бяха проведени в два етапа:
Етап 1 - Потапяне в химикали
Етап 2 - Триене с химикали

За целта на първия етап на теста ламинираните етикети Brother P-touch бяха поставени на предметни стъкла и после потапяни в различни течности в продължение на 2 часа.

Не се появиха никакви промени във вида или структурата на етикетите, като те останаха залепени за стъклата. Въпреки че някои етикети, поставени в определени химикали, показаха незначително отлепяне на покривния ламиниран слой, търкането им със същите химикали нямаше никакъв ефект върху тях. Така че, дори ако разлеете химикали върху Вашите ламинирани етикети Brother P-touch, едно бързо забърсване ще е достатъчно, за да предотврати всяка повреда.

За втория етап на теста ламинираните етикети Brother P-touch бяха залепени на предметни стъкла. 500 грама тежест, обвита с напоена с химикал тъкан, беше плъзгана по всеки етикет 20 пъти. Качеството на печата на ламинираните етикети Brother P-touch остана незасегнато, за разлика от неламинираните етикети на нашите конкуренти.

Процедура на теста за водоустойчивост

Ламинираните етикети на Brother са изключително издръжливи при контакт и потапяне във вода за дълги периоди от време.

Тестовете бяха проведени в два етапа:
Етап 1 - Потапяне във вода
Етап 2 - Триене с вода

Първо, ламинираните етикети Brother P-touch бяха поставени на предметни стъкла и потопени във вода продължение на 2 часа. Не се появи абсолютно никаква промяна в качеството на печат или залепването.

За втория етап от теста ламинираните етикети Brother P-touch бяха залепени на предметни стъкла. 500 грама тежест, обвита с напоена с химикал тъкан, беше плъзгана по всеки етикет 20 пъти. Качеството на печат на ламинираните етикети Brother P-touch остана незасегнато, за разлика от неламинираните етикети на нашите конкуренти.