Ръчно поставяне на касета с мастило от магента в принтер Brother до касети с синьо, жълто и черно

Как да смените мастилото на принтера

Ако мастилото или тонера в принтерът ви се изчерпа, трябва да смените касетата. Ето как.

Всеки принтер се нуждае от мастило. На най-простото ниво, касетите осигуряват на принтера мастилото, от което то се нуждае, за да печата. Мастиленоструйните принтери пулверизират мастилото от касетата в микроскопични капчици върху хартията. Всеки път, когато печатате, той използва мастило от касетата. В зависимост от обема и вида на печат, вашите касети с мастило в принтера в крайна сметка ще се нуждаят от подмяна. Това може да се случва по-често в натоварен офис или малък бизнес, или по-рядко у дома.  

Как да сменя мастилото в моя Brother принтер?

Ако никога преди не сте сменяли касетата в домашния или офис принтер, това може да изглежда малко объркващо. Но трябва само да следвате тези прости стъпки. Това ръководство за смяна на касета с мастило е базирано на единот наградените принтери на Brother, но същите правила се прилагат широко от производителите. 

  1. Уверете се, че принтерът ви е включен. Ако на дисплея на принтера е написано „Няма касета, поставете касета“, тогава е време да смените касетата с мастило.
  2. Касетатата с мастило обикновено стои от дясната страна на принтера. За да започнете, отворете предния капак, за да видите къде са касетите. Трябва да има четири - синьо, червено, жълто и черно. Дисплеят на принтера ще ви каже кой цвят е изчерпан. Всяка касета има малък лост в горната част.
  3. Натиснете върху лоста, за да отстраните старата касета.
  4. Ако инсталирате касети за първи път, принтерът ви може да има зелена или оранжева защитна част в слота на касетата, която трябва да бъде извадена и пребрана, но не и изхвърлена.
  5. Новите касети понякога имат пластмасов лост, който трябва да се завърти, докато щракне, и защитно покритие, което трябва да премахнете. Това често се прави чрез завъртане на лоста и внимателно издърпване.
  6. След като направите това, инсталирайте новата касета с мастило в обозначения цветово слот в посоката, посочена със стрелка на етикета.
  7. Внимателно поставете касетата, докато щракне на място. Направете това за всички касети, които трябва да се подменят.
  8. Затворете предния капак.
  9. В следващите няколко минути вашият принтер ще подготви своята система за печат. Дръжте принтера включен през това време.

Как да променя тонера в принтера си Brother?

Касетите с тонер се предлагат в запечатани опаковки, които са предназначени да ги предпазват. Когато съхранявате тонер касети във вашия дом или офис, винаги трябва да оставяте касетата вътре в опаковката, докато не дойде време да я инсталирате. Тонерът може да изсъхне, ако остане извън опаковката си за продължителен период от време, без да се използва. Касетите също трябва да се държат хоризонтално по време на съхранение и не трябва да бъдат изложени на екстремни температури. Тонерът може да се движи вътре в касетата, ако се съхранява под различни ъгли и това може да доведе до проблеми с печата.

След като сте готови да инсталирате касетата с тонер, внимателно я извадете от опаковката и премахнете пластмасовия предпазител. След това внимателно разклатете касетата хоризонтално, за да разпределите равномерно тонера. Може да искате да направите това над кош за отпадъци, в случай, че малка част тонера се разпилее.

Отворете предния капак на вашия принтер.

Вече сте готови да поставите касетата в барабанния модул. Докато някои лазерни принтери имат вградени барабанни модули, лазерните принтери Brother имат барабанни модули, които могат да бъдат заменени, когато е необходимо. Поставете тонер касетата в барабана. Тя трябва да се заключи на място с щракване. Можете да почистите короната на барабана, като плъзнете малкия зелен палец на барабана наляво и надясно няколко пъти. Сега поставете барабана с тонер касетата обратно в принтера.

Затворете предния капак на вашия принтер.

Какво да направя, ако на ръцете ми попадне мастило или тонер?

Ако някое мастило или тонер изтече от касетата и попадне на ръцете ви при някоя от процедурите, измийте ги незабавно и избягвайте контакт с очите. Важно е да се избегне неправилно боравене с касетите с мастило, за да се предотврати изтичане. Протичанията са по-вероятни при по-ниско качество на консумативите, което е една от причините, поради които винаги препоръчваме да купувате оригинални консумативи на Brother за най-високо качество и най-добра производителност.

Как да проверите за фалшиви консумативи

Независимите потребителски тестове показват, че купуването на по-евтини алтернативи е икономически неизгодно. Фалшивите консумативи, които се представят за големи марки, също са незаконни и опасни, нямат добро качество и могат сериозно да повредят принтера ви. Лидери в индустрията като Brother работят заедно, за да се справят с фалшификатите, за да помогнат за защитата на потребителите. Обикновено можете да разпознаете фалшиви консумативи по лошото им качество, неофициални опаковки, кратък живот, ниска цена и съмнителните места, на които се продават. Но някои фалшификати са много добри, така че си струва да проверите за фалшификати, ако някога се съмнявате.

Ако сте инвестирали в един от нашите лазерни принтери Brother, ще искате да сте сигурни, че той работи добре, като купувате оригинални консумативи на Brother. Нашите тонер касети са доказали, че са с по-добро качество, по-дълготрайни и по-безопасни от неоригиналните алтернативи. Те могат да се използват и за намаляване на въглеродния отпечатък и въздействието върху околната среда чрез нашата схема за рециклиране. И ако се отнасяте съм нашите оригинални консумативи с необходимата грижа, те ще ви възнаградят с висококачествен, бърз и рентабилен печат.

Какво трябва да направя с празните консумативи?

Не забравяйте, че старите касети никога не трябва да бъдат хвърляни в кофата, и могат да бъдат рециклирани, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Brother работи с бърза, лесна и безплатна програма за връщане и повторно производство на нашите оригинални касети с мастило и тонер. Ние преработваме всяка част от Вашия употребяван консуматив в нашите специални съоръжения за рециклиране. Изпращайки използваните касети обратно към нас, вие защитавате околната среда и допринасяте за устойчива кръгова икономика.

 

Още от Как да направя - принтери

Може да харесате също и

Върнете се в началото