Ръка, която вдига ярка индиго, зелена и бяла разпечатка от горната част на бял Brother принтер

Как да отпечатате A3 на A4 принтер | Brother

Намаляването на документите върху хартия с различен размер често е трудно

Мащабирането на документи върху хартия с различен размер често е трудно. Какво да направите, ако имате A3 документ, който трябва да бъде отпечатан на A4?

Мащабирането на документи за печат с правилния размер е беше сложно в миналото, което водеше до загуба на печатни ресурси.

Тъй като отпечатването на документ с различен размер е проклятието на много офис служители и забавя много задачи за печат, ние питаме: Има ли лесен начин да се мащабират A3 документа за печат на A4 хартия?

Мога ли да отпечатам документ A3 на A4 хартия?

Добрата новина е, че да, сега има лесен начин за отпечатване от A3 в A4 формат. Много от най-новите професионални принтери в повечето случаи автоматично ще намалят и мащабират вашите документи за вас. Докато преди можеше да се наложи да се занимавате с ръчно преоразмеряване на вашия документ в Word, PowerPoint или друго подобно приложение - което може да се окаже трудно - сега можете да мащабирате вашите документи в момента на печат.

В по-голямата си част съвременните принтери могат автоматично да мащабират отпечатаните документи, когато е необходимо. Когато това не е възможно да се направи автоматично, все още има опции за лесно отпечатване на A3 документа на A4 хартия.

Как да отпечатам документ A3 на A4?

Преди да изпратите документите си за печат, просто изберете размера на хартията, която искате да отпечатате в менюто. Ако мащабирате документ от A3 до A4, изберете квадратчето за отметка "свиване на преоразмерени страници"(Shrink oversized pages), преди да щракнете върху "печат", тъй като това инструктира принтера да смали съдържанието до избрания от вас размер хартия, независимо от това колко голям е оригиналния файл. След това вече можете да печатате.

Нещата са също толкова прости, когато става въпрос за сканиране и печат. За физически A3 документи, които трябва да бъдат отпечатани на A4, ще имате опции за намаляване, налични с вашия професионален Brother принтер. Ако използвате принтер с A3 скенер или автоматично устройство за подаване на документи, ще имате възможност да мащабирате документите си до A4.

Просто заредете вашия A3 документ в скенера и изберете колко копия искате да отпечатате. Преди да пристъпите към копиране и отпечатване на документа, използвайте сензорния екран на принтера, за да изберете „Опции“ и след това изберете „увеличи/намали“. От там изберете "намаляване" и ще можете да изберете съотношението на намаляване, което желаете за вашата задача за печат. В този случай ще сканирате от A3, за да отпечатате на A4 хартия.

Толкова е просто. Ако имате документ A3, който трябва да бъде възпроизведен с по-малък размер, просто сканирайте или копирайте с мултифункционално устройство Brother.

Може ли A4 да бъде отпечатана като A3?

Има много причини, поради които може да се наложи да мащабирате A3 документа, за да отпечатате в A4 г. По същия начин може да се наложи да увеличите документ. За щастие, най-новият софтуер за печат ви позволява да мащабирате документи както нагоре, така и надолу по размер, като следвате точно същите стъпки, които сме очертали по-горе, без значение в коя посока трябва да се движите.

Автоматичното мащабиране на вашите документи е само един от начините, по които най-новата ни гама от професионални принтери помага да направи живота ви лесен.

Винаги "На ваша страна"; използвайте нашия инструмент за продуктова консултация , за да намерите перфектния принтер.

Още от Как да направя - принтери

Може да харесате също и

Върнете се в началото