1. Начало Brother
 2. Помощ и Поддръжка
 3. Как да направя - принтери
 4. Как да отпечатам от телефона или таблета | Brother
Приложение за мобилен печат на Brother на телефон, на фона на черен Brother принтер на бюро.

Как да отпечатам от телефона или таблета | Brother

Печатането от мобилния ви телефон може да направи печатането много по-лесно. Можете да печатате от iPhone, iPad, Android смартфон или таблет, като използвате сертифицирано приложение от производителя на принтера. Има обаче и други опции, като например плъгини.

Има ли приложение за отпечатване от мобилния ми телефон? 

Мобилните приложения за iOS и Android обикновено са достъпни безплатно и могат да се изтеглят от App Store или Google Play. Уверете се, че сте изтеглили приложението, което поддържа вашия конкретен модел принтер. След като инсталирате приложението на вашия смартфон или таблет, принтерите в същата мрежа обикновено се разпознават автоматично. След това можете да отпечатвате файлове от мобилните си устройства незабавно.

Намерете файла или снимката, която искате да отпечатате от вашия смартфон или таблет и след това го споделете с приложението за печат на вашия смартфон или устройство. Обикновено в приложението има различни опции, като например брой страници, които искате да направите, в цветен или черно-бял печат, едностранен или двустранен печат и опции за печат върху фотохартия, точно както на компютър или лаптоп. 

Brother има безплатни мобилни приложения за отпечатване на различни файлове, включително PDF, снимки, Microsoft Word и Excel файлове и имейли от смартфони или таблети, директно към мастиленоструен или лазерен принтер Brother.

Какво можете да отпечатате с мобилни приложения?

 • PDF, Word, Excel, PowerPoint и текстови документи - от списъка с файлове с документи или изтегляния, или от други приложения като Google Drive или iCloud. 
 • Снимки - директно от приложението, от фотоалбум или от приложенията на социалните медии и WhatsApp.
 • Уеб сайтове – отпечатайте уеб страници директно от различни интернет браузъри
 • От клипборда - отпечатване на данни, снимки, текст и избрани части от уеб страници, копирани в клипборда от други приложения.

Това, което можете и не можете да отпечатате, ще зависи от приложението за печат от производителя на принтера, тъй като не всички приложения ще имат пълния списък с възможности за печат, както по-горе.

Мога ли да сканирам документи на мобилния си телефон или таблет? 

Ако имате мултифункционален принтер, като например принтер "всичко в едно" с възможности за сканиране, можете също да сканирате хартиени документи на вашия смартфон или таблет. 

Отворете приложението на производителя и изберете сканиране. След като документът бъде сканиран от вашия мултифункционален принтер, той ще бъде показан на вашия смартфон. След това можете да завъртите, изрежете и редактирате сканираното изображение. 

След това имате няколко опции: Запишете сканирания файл на телефона или таблета си, изпратете го по имейл като JPEG или PDF или го запишете в облачна услуга, като iCloud, Dropbox или Google Drive. 
Сканирането на документи не се поддържа от всички приложения, така че проверете дали производителят на принтера предлага това в приложението си. 

Brother разполага с широка гама от принтери и мултифункционални устройства, както за домашна, така и за бизнес употреба, подходящи за печат от и сканиране от смартфони и таблети. Освен това посетителите, служителите или членовете вашето семейство, които са свързани с Wi-Fi мрежата, могат да използват и опции за печат. 

Плъгини и решения за печат от вашия мобилен телефон

В допълнение към приложенията от производителите на принтери, има и други опции за печат на файлове от мобилни устройства, като смартфони или таблети. Това са общи плъгини, които са предварително инсталирани на мобилни устройства от производителите на устройства или могат да бъдат изтеглени отделно. Предимството е, че тези приставки - за разлика от приложенията от производителите на принтери - работят за множество марки принтери. Недостатъкът е, че такива плъгини често предлагат само стандартни опции за печат и няма допълнителни опции като избор на цветен или черно-бял печат или двустранен печат. Освен това функциите за сканиране не се поддържат.

Това са най-популярните плъгини и решения за печат от смартфон или таблет:

С
Apple AirPrint можете лесно да печатате от Apple iPhone на принтер, който поддържа AirPrint. Приложението прави много лесено отпечатване на имейли, снимки, уеб страници и документи, тъй като няма софтуер за инсталиране. AirPrint е вградена в повечето мобилни устройства с iOS, като iPhone и iPad.

Mopria Print Service
отпечатва директно от устройство с Android на принтер, който поддържа Mopria. Просто се свържете с принтера чрез Wi-Fi връзка, за да отпечатате имейли и други документи. Изтеглете и инсталирайте приставката Mopria Print Service от Play Store и всички сте готови да печатате от вашия смартфон или таблет.

 

Cortado
Cortado ви позволява да печатате към съвместим Brother принтер, свързан към вашия смартфон или таблет чрез Wi-Fi или Bluetooth. Cortado Cloud Printing е достъпно за устройства като Apple, Android и BlackBerry. Можете да отпечатате различни файлови формати, като например HTML имейли, Excel, PDF и PowerPoint файлове, без да се налага да инсталирате съответното приложение.

 

Near Field Communication (NFC)
е нова технология, която позволява да се създават транзакции, обмен на данни и безжична връзка между две устройства в близък обхват. С помощта на NFC можете лесно да установите безжична връзка, като държите мобилно устройство с NFC поддръжка до принтер с NFC интерфейс. След това можете да печатате директно от и да сканирате към мобилното си устройство.

 

Wi-Fi Direct
принтери, които поддържат Wi-Fi Direct, могат да се свързват директно към смартфон или таблет, без да преминават през рутер или точка за достъп. Можете да печатате директно от или да сканирате към мобилни устройства. Wi-Fi Direct прави отпечатването на имейли, снимки, уеб страници и документи лесно. Няма софтуер за изтегляне, няма драйвери за инсталиране и няма кабели за свързване. 

 

Приложения на Brother за принтери
Brother имат няколко приложения за отпечатване на файлове от смартфони и таблети с Android и iOS. Тези приложения също така предоставят разширени възможности, които липсват в стандартните приставки за печат, като цветен или черно-бял печат, едностранен или двустранен печат и печат върху фотохартия. В допълнение, приложенията позволяват сканиране на файлове директно от Brother принтер към мобилни устройства, като iPhone, iPad или Android смартфони или таблети.

 

Brother iPrint and Scan
Brother iPrint and Scan е безплатно приложение, което ви позволява да отпечатвате файлове и сканирате към iPhone, iPad или смартфон или таблет с Android. Всичко, от което се нуждаете, е Wi-Fi мрежа и Brother принтер или мултифункционално устройство, който поддържа това. Приложението е лесно за инсталиране и лесно за използване. Веднага след като инсталирате приложението, то ще потърси в мрежата за поддържани принтери, така че да можете да отпечатате желаните файлове веднага.

 • Лесен и бърз начин за отпечатване на снимки, уеб страници и документи (PDF, Word, Excel, PowerPoint, текстови документи)
 • Отпечатвайте документи и снимки директно от облачни услуги, като: Dropbox, OneDrive, Evernote
 • Запазете сканирани документи на мобилното си устройство или ги изпратете по имейл (PDF, JPEG).
 • Използвайте без компютър, лаптоп или драйвери.

 

Brother Mobile Connect
Brother Mobile Connect е безплатно приложение, което освен отпечатване и сканиране на файлове към и от мобилни устройства, ви позволява да следите нивата на мастилото и тонера на принтера и лесно да поръчате правилните консумативи. Приложението работи чрез Wi-Fi и е достъпно за смартфони или таблети iPhone, iPad и Android.

 • Отпечатване на документи, снимки и уеб страници (PDF, Word, Excel, PowerPoint, текстови документи)
 • Сканирайте снимки и документи директно на вашия смартфон или таблет (PDF/JPEG) за печат, споделяне или съхраняване.
 • Променете настройките на принтера и наблюдавайте нивата на мастилото или тонера.
 • Персонализирайте началния екран за бърз достъп до често използваните функции.

 

Brother Service Plugin за Android
Brother Print Service Plugin е специално разработен за мобилни устройства с Android (версия 5 или по-нова) и може да бъде изтеглен от Google Play. С приставката можете да отпечатате от смартфон или таблет на поддържан принтер Brother чрез Wi-Fi мрежа с натискането на един бутон.

Отпечатване на етикети от мобилни телефони

Също така е възможно да се отпечатват етикети от мобилни устройства. Предлагат се различни приложения за отпечатване на етикети от смартфони, таблети или специфични мобилни устройства, използвани в търговията на дребно, складовете и сектора на здравеопазването. Използването на тези приложения прави много лесно отпечатването на етикети директно от смартфон, таблет, лаптоп или друго мобилно устройство чрез безжичен етикет принтер Brother. 
Brother също така поддържа професионални приложения за дизайн на етикети и печат, като Bartender и NiceLabel.

Отпечатване от и сканиране към уеб и облачни услуги

С принтери и скенери Brother, които имат функции за свързване с уеб, е възможно да се свържете директно от устройството към различни уеб и облачни услуги, като например Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote и Box. Тази връзка ви позволява да печатате и сканирате директно към тези популярни услуги, без да преминавате през компютър.

 

Още от Как да направя - принтери

Може да харесате също и

Върнете се в началото