Brother скенер, който седи на бюрото пред открита тухлена стена с отпечатана хартия в изходната тава

Как работи скенерът?

Как работи скенерът? И какви различни видове устройства се предлагат днес?

Скенерите са основен елемент в работата и ежедневието и правят дигитализирането на голямо разнообразие от документи проста задача. Как да използвате скенера? И какви различни видове устройства се предлагат днес?

Защо използваме скенери за дигитализиране на документи?

Живеем в дигитален свят, където съхранението и споделянето на информация е от голямо значение както у дома, така и на работното място. Важни документи могат да бъдат сканирани, записани и съхранявани, което прави дигиталните копия лесно достъпни и редактируеми, както никога досега, като същевременно намалява използването на хартия чрез дигитализиране и архивиране на информацията. Технологията за сканиране е помогнала за революция в управлението на документи, но как работи точно?

Как работят скенерите

Скенерите работят чрез осветяване на изображение, документ или обект. С прости думи, отразената светлина след това се насочва към фоточувствителна технология чрез огледала и лещи, след което се превръща в електронни данни, които се използват за формиране на цифрово копие на оригинала.

Новите скенери най-често използват технологията "charged couple device" (CCD) като светлочувствителен елемент. Има няколко вариации на тази технология, като например Контактeн сензор за изображение (CIS), който ще обясним. CCD разполага със светлочувствителни диоди, наречени фотосити, които превръщат фотоните в електрони. Въпреки, че това е ключовият елемент на типичния плосък скенер, устройството обикновено включва огледала и лещи.

Концепцията зад скенерите може да бъде проследена до ранните телептографски и факсимилни машини от 19-ти век, но първият истински скенер идва час в края на 1950-те години. Това са барабанни скенери, които използват фотомултиплер тръби (PMT), а не CCD. Днес CCD се използва в повечето скенери, докато по-големите и по-скъпи PMT барабанни скенери, които все още имат водещо качество на изображението, се използват за специализирани цели поради по-високата им цена.

Скенерите не са създадени само за документи. Технологията продължава да се развива и сега е в състояние да сканира 3D, за да създаде физически модели на обекти. Разбира се, документите все още са една от основните им функции и днешните скенери, като тези от Brother, предлагат най-новите съвременни функции за интелигентна обработка на изображения и усъвършенствано управление на хартията, кабелна и безжична свързаност, 2-странно сканиране, сензорни дисплеи, преносими устройства за работа в движение и др.

Какви видове скенери с е предлагат?

От мощни компактни скенери за случаите,в които пространството е ограничено, до настолни скенери за дигитализиране и споделяне на документи - има много възможности за избор. Има дори усъвършенствани професионални бизнес скенери, които се справят с по-големи обеми, както и преносими скенери за работа в движение - така че наистина има скенер за всяко приложение. Наред със самостоятелните скенери е възможно тази технология да бъде вградена и във вашия принтер. Мултифункционалните принтери на Brother например могат да отпечатват, копират, изпращат факс и сканират - идеални за тези, които трябва да увеличат ефективността и производителността.

Никога не е било по-лесно да се дигитализират, съхраняват и споделят документи и друга информация, благодарение на най-новите скенери. Brother разполага с широка гама от експертно проектирани скенери, които да отговарят на всички нужди, от домашния офис до бизнес средата, включително компактни, професионални, настолни и преносими скенери. Превърнете документите си във висококачествени цифрови файлове с натискането на един бутон със скенер Brother.

Още от Как да направя - скенери

Може да харесате също и

Върнете се в началото