1. Начало Brother
 2. Помощ и Поддръжка
 3. Как да направя - общ
 4. Как да се свържете към виртуална десктоп инфраструктура
Илюстрация на човек, който използва лаптоп, докато стои на бюро в домашна офис среда, отдалечено свързана с VDI настолен компютър

Как да се свържете към виртуална десктоп инфраструктура (VDI)

Ако работите дистанционно, вашите данни са изложени на по-голям риск от нарушаване на сигурността. Също така може да откриете, че нямате достъп до файловете и програмите, от които се нуждаете, за да завършите работата си. Това е едно от най-големите предизвикателства на хибридната работа.

Виртуалната десктоп инфраструктура (VDI) е директно решение на тези проблеми. В това бързо ръководство обясняваме какво е VDI и как да се свържете към VDI работен плот, като използвате компютър с Windows или Mac.

Какво представлява виртуалната десктоп инфраструктура (VDI)?

Виртуалната десктоп инфраструктура (VDI) е копие на вашия работен плот, съхраняван на сървър в организацията, за която работите.

Вместо да имате специален работен лаптоп, с VDI можете да получите достъп до виртуалния си работен плот с всеки компютър с интернет връзка и дори други устройства като таблети. Всички ваши програми и файлове ще се съхраняват централно на сървъра, а не в една машина, което ги прави сигурни, но и лесни за достъп от отдалечени места.

Как да се свържете към VDI работен плот

Свързването към VDI работен плот е ледно и просто. Ще трябва да използвате конкретно VDI приложение на компютъра или устройството, което искате да използвате, за да получите достъп до отдалечения работен плот. Пример за това е Windows Remote Desktop.

Вашият ИТ отдел също ще трябва да ви настрои с VDI акаунт със следната информация:

IP адрес

Потребителско име

Парола

Как да се свържете към Windows VDI

Можете да получите достъп до Windows VDI, като изтеглите Windows Remote Desktop от магазина за приложения на Windows. За да се свържете с вашия виртуален работен плот, изпълнете следните стъпки:

 • Отваряне на отдалечен работен плот на Windows.
 • Щракнете върху бутона + Add (Добавяне) в менюто в горния десен ъгъл на прозореца Remote Desktop (отдалечен работен плот).
 • Изберете опцията PC.
 • Сега ще видите прозорец Добавяне на компютър. Вполето Име на компютъра въведете IP адреса, който сте получили.
 • В полето Потребителски акаунт въведете потребителското име, което сте дали.
 • Въведете паролата, която сте въвели в полето Парола.
 • Можете също така да въведете незадължителни данни като име за връзката и да изберете от набор от настройки, като настройки на дисплея.
 • Щракнете върху Save (запазване), за да създадете своя VDI акаунт на компютъра, който използвате.
 • Сега ще видите вашата VDI настолна връзка като икона в прозореца Remote Desktop (отдалечен работен плот). Щракнете двукратно върху тази икона, за да стартирате връзката си.

Как да се свържете с Mac VDI

Ако вашият работодател използва компютри и среди на Windows, все още можете да получите достъп до вашия работен плот на Windows VDI чрез компютър Mac, тъй като можете да използвате версия на Windows Remote Desktop на Mac.

Изтеглете и инсталирайте Windows Remote Desktop от App Store, както бихте направили с всяко приложение. За да се свържете към вашия VDI работен плот, изпълнете следните стъпки:

 • Отваряне на отдалечен работен плот на Windows.
 • Щракнете върху бутона New (нов) в първия прозорец на приложението.
 • Въведете име за връзка за вашата връзка.
 • Въведете IP адреса, който сте получили в полето в полето Име на компютъра.
 • Въведете потребителското име и паролата, които сте получили в полетата за идентификационни данни.
 • Изберете Close (затваряне), за да запазите връзката за работния плот на VDI.
 • Сега ще видите икона с името, което сте дали на връзката си. Щракнете двукратно върху тази икона, за да стартирате връзката си.

Brother може да помогне на вас и вашата организация успешно да внедрите хибридната работа. Разполагаме с набор от хибридни работни технологични решения, които са съобразени с предизвикателствата на съчетаването на офис и дистанционна работа. Това включва надстройването на клиента за осигуряване на бърз и рационализиран мрежов печат.

 

Източници:
https://www.techtarget.com/searchvirtualdesktop/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI
https://www.windowscentral.com/how-use-remove-desktop-app-connect-pc-windows-10-0
https://apps4rent.com/support/kb/article/access-your-cloud-desktopvdi-from-a-mac-using-microsoft-rdp-client

 

Още от Как да направя - общ

Може да харесате също и

Върнете се в началото