1. Начало Brother
  2. Помощ и Поддръжка
  3. Как да направя - общ
  4. Как да рециклирате използвани консумативи
A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Как да рециклирате използвани консумативи

Когато касетата с мастило или тонер в принтера свърши , много хора просто ги изхвърлят, без да осъзнават, че касетите могат да бъдат рециклирани, а техните части - преизползвани.

Защо да не изхвърля касетите с мастило?

Всяка година милиони касети с мастило и тонер се изхвърлят, и не се рециклират. Над 350 милиона касети се изхвърлят в депа всяка година, всяка от които съдържа пластмаса, която може да отнеме до 1 000 години, за да се разгради. Всички тези изхвърлени касети допринасят за запълването на сметищата, добавяйки замърсители и токсини към околната среда.

Какво трябва да направя със старите касети?

Производителите на принтери вече ви позволяват да изпратите използваните касети с мастило и тонер , и те ще бъдат рециклирани. Така че, вместо да ги хвърляте в коша и да допринасяте за кризата с депонирането, можете да опаковате празните касетите и да ги изпратите обратно на производителя, който след това ще ги рециклира.

Почти всички оригинални касети с мастило и тонер действително могат да бъдат рециклирани до 97% , така че няма причина да не ги рециклирате. Това не само ограничава значително отпадъците, но също така намалява разходите, както финансови, така и екологични, за производство на нови касети с мастило и тонер. Това в крайна сметка означава, че цената на мастилата и тонер касетите може да бъде запазена разумна, благодарение на повторното използване на материали.

Какво се случва с мастилените касети, когато се рециклират?

Когато става въпрос за ограничаване на въздействието върху околната среда чрез рециклиране, Brother е „на ваша страна“. Ние приемаме сериозно ангажимента си към околната среда, така че сме тук, за да направим рециклирането на вашите касети с мастило и тонер лесно.

Когато ни изпращате касети, абсолютно нищо не отива на сметището и ние ви уверяваме, че преработваме и рециклираме вашите използвани касети с възможно най-малко въздействие върху планетата.

Можете да научите повече за нашия водещ на пазара процес тук.

Как да изпратите обратно вашите празни касети с мастило и тонер Brother

Когато сте готови да рециклирате използваните от вас касети с мастило и тонер Brother, всичко, което трябва да направите, е да следвате четири прости стъпки.

  1. Насочете се към нашия уебсайт и намерете формуляра за рециклиране на мастило или формуляра за рециклиране на тонер. Попълнете данните за вашия дом или офис, както е поискано, и ни уведомете колко касети искате да върнете.
  2. Brother ще ви изпрати предварително етикетиран плик или кутия, в зависимост от това колко използвани касети с мастило или тонер трябва да ни изпратите. Или, ако имате само няколко тонер касети, за да ги върнете, можете просто да отпечатате пощенски етикет безплатно от нашия уебсайт и да ги изпратите обратно в кутията, в която са пристигнали, като поставите етикета.
  3. Напълнете плика или кутията с използваните от вас касети с мастило или тонер Brother, като я запечатате внимателно, за да се уверите, че остават в опаковка, докато не стигнат до нас.
  4. Отправете се към местния пощенски офис и изпратете използваните касети с мастило или тонер Brother към нас, напълно безплатно. Или, ако желаете да изпратите повече от 12 тонера касети наведнъж, можете да поръчате кашон за рециклиране, който ще пристигне с етикет за безплатно изпращане по пощата.

Ето колко е лесно да рециклирате вашите оригинални Brother касети с мастило или тонер , след като сте ги използвали. Така че, ако искате да направите своя принос за околната среда, просто ни уведомете, когато сте готови с вашите касети с мастило и тонер, и ние ще изпратим това, което ви е необходимо, за да ги рециклирате.

Още от Как да направя - общ

Може да харесате също и

Върнете се в началото